Het Verhaal Achter Artishoque

Artishoque is de nieuwe naam voor RAF import en verbindt op abstracte wijze de woorden art, shop en chique. Sommigen lezen er ook baroque in, wat grillig betekent. Kunst bereikbaar maken voor iedereen, vernieuwing en automatisering zitten in ons DNA. Dat de naam mede dankzij AI tot stand is gekomen is dan ook niet verwonderlijk. Artishoque staat als "Groothandel in kunst" geregistreerd bij het Benelux Office for Intellectual Property (BOIP).

Geschiedenis van Artishoque

Voorheen RAF Import


Artishoque is een bedrijf van Erik-Jan Jonkman (1971), ondernemer sinds 2000 en tevens in het bezit van Nomadz, een cowork space, en Betaalbarekunst.nl, een webshop in kunst en wanddecoratie.

Wat dus ooit RAF import heette, was een grote metalen wanddecoratie-leverancier van Betaalbarekunst.nl. Tijdens corona verplaatsten zich maandelijks honderden kunstwerken van RAF naar Betaalbarekunst.nl. Dankzij de vele contacten en afstemming van vraag en aanbod was Betaalbarekunst.nl de eerste afnemer die via RAF ging dropshippen.

Tijdens de malaise van Corona ontwikkelde de toenmalige eigenaar Robert een nieuw bedrijf, waar de focus steeds meer op kwam te liggen. Intussen werkte Erik aan ideeën voor een eigen groothandel, mede om de eeuwige internetbelofte van het dropshippen verder te ontwikkelen, mede om de vele verplaatsingen van voorraden (en geld) te verminderen.

De overname van RAF import leek voor Erik dan ook een goede kans, maar heeft zoals altijd veel voeten in de aarde. De jarenlange samenwerking enerzijds en de (digitale) ervaring, netwerk en hebben van een showroom en magazijnen van Erik anderzijds, vergemakkelijkte dit proces echter aanzienlijk, waardoor beiden in 2023 de overname overeen kwamen.

Bekijk onze collectie

Missie

Artishoque heeft als missie kunst betaalbaar en bereikbaar te maken. Eigen ontwerpen, eigen import, automatisering en dropshipping moeten hiervoor garant staan. De huidige klanten in Nederland en Belgie moeten een springplank zijn naar andere landen in de EU.

Plaats in de markt

Artishoque richt zich momenteel met name op metalen wanddecoraties en is actief in Nederland en België. Vele retailers behoren tot de trouwe klantenkring die worden bediend vanuit de magazijnen en werkplaats in Den haag. Centraal staan verder: een efficiënte organisatie die zowel de klassieke winkel als de eigentijdse webshop naadloos weet te bedienen. En met Betaalbarekunst.nl als voelsprieten naar de markt.