DROPSHIPPING VOOR WEBSHOPS

Heb je een webshop in kunst, wanddecoratie of home&living? Lees dan wat dropshipping voor jou kan betekenen.

Dropshipping voor webshops

Een kwestie van communicatie

In de basis is dropshippen niet moeilijk. De webshop verkoopt iets wat deze niet op voorraad heeft, maar laat de groothandel het product direct naar de klant (van de webshop) verzenden. Wat dropshippen echter maakt of breekt is communicatie.

Allereerst dienen de (juiste) producten van de leverancier in de catalogus van de webshop te komen, inclusief de voorraadhoeveelheid. Bij een uitgebreide collectie is dit een behoorlijke klus. En zeker als je niet weet of de collectie aan zal slaan, is dit een hoge drempel. Dan volgt direct de vraag: wanneer is een item uitverkocht en hoe wordt dit gecommuniceerd? Dagelijks de webshop van de leverancier in de gaten houden is natuurlijk geen doen.

En dan volgen de bestellingen in je webshop. Alle bestelgegevens copy-pasten in de backend van de groothandelaar is bij veel bestellingen tijdrovend en werkt fouten in de hand. Tot slot moet de klant van de webshop op de hoogte worden gehouden van de levering, meestal middels een track&trace, en wel uit naam van de verkopende partij, in dit geval de webshop.

Dropshippen met Artishoque

Dankzij goede automatisering

Als je het tegenwoordig over communicatie hebt, heb je het vooralover automatisering. Zeker in het geval van complexere structuren als dropshipping, is handmatig alles bijhouden te tijdrovend en foutgevoelig. En om de concurrentie voor te blijven is een efficiënte bedrijfsvoering een must. Artishoque biedt daarom volledig geautomatiseerd dropshippen. Van collectie tot voorraadupdates en track&traces, alles is ingeregeld zodat jij én jouw klant niets merken van onze tussenkomst en de voordelen van dropshipping van kunst via Artishoque:

 • Geen lastige productimports
 • Direct een bredere collectie
 • Voorraadsynchronisatie
 • Automatische orderverwerking
 • Automatische track&trace-codes
 • Hoge marges

Webshophouders

Ideaal voor webshops

Heb je een webshop en wil je (meer) kunst verkopen? Start dan met dropshippen via Artishoque en genereer -zonder risico en met weinig inspanning- extra omzet. Onze kunstcollectie is uitermate geschikt voor (het randassortiment van):

 • Webshops in kunst
 • Webshops in (wand- en woon)decoratie
 • Woonwebwinkels
 • Meubelwebwinkels
 • Huis- en tuin webshops
 • Cadeauwinkels
 • Verkoopplatformen als Bol.com*

Wij stellen geen harde eisen aan de toetreding van webshophouders, maar nemen altijd persoonlijk contact op om te bespreken of een vruchtbare samenwerking in het verschiet ligt. Naast onderstaande eisen is het aantal samenwerkingen beperkt dus meld je vandaag nog vrijblijvend aan.

* De verkoop via platformen is aan striktere eisen verbonden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Augmented reality

De perfecte brug tussen online en offline

Wij beseffen dat online kunst kopen niet altijd even makkelijk is. En daarom hebben we augmented reality in onze bedrijfsvoering geïntegreerd. Door middel van QR-codes op de pc of links op de mobiel kunnen klanten met één klik al onze kunstwerken op hun eigen muur projecteren. In het juiste formaat en met het juiste perspectief. Het is alsof het kunstwerk er echt hangt. En zal je conversie zeker doen verhogen. Lees meer over onze AR-functie en -brochure.

Startende webshops

Start met weinig investering

Heb je nog geen webshop en grootste plannen, of ben je net begonnen? Juist dan is ons dropshipconcept dé manier om met weinig middelen een vliegende start te kunnen maken. Immers, je hoeft geen voorraad aan te schaffen, beschikt direct over een mooie kunstcollectie en kunt geld verdienen om je webshop naar de volgende fase te leiden. Meld je daarom vandaag nog aan.

Technische eisen

Welk platform gebruik jij?

Dankzij ons geautomatiseerde proces kun je snel aan de gang met het verbreden van je collectie en behalen van extra marges. Als je hier volledig van wilt genieten dan dien je te beschikken over een webshop gebaseerd op:

 • Shopify (aanbevolen)
 • WooCommerce
 • CCV Shop
 • Prestashop
 • Shopware

Beschik je niet over één van deze platformen, dan kun je de collectie ook (deels) handmatig instellen en verwerken. Je dient dan onze kunstwerken aan je site toe te voegen, onze uitverkocht-meldingen te verwerken en orders bij ons in te voeren.

Werkwijze

Razendsnel van start

Als je over één van bovenstaande platformen beschikt, kun je na je aanmelding razendsnel van start.

1. Download de plugin of installeer de app
2. Selecteer de kunstwerken die je wilt verkopen
3. Bepaal de marges die je wilt maken
4. Maak een testorder
5. Promoot je nieuwe collectie!

Service

Dit kun je van ons verwachten

Hoge marges
De meeste groothandels rekenen lage marges in het geval van dropshipping. Dat is onterecht, want ook dropshippers maken hoge kosten. Daarom rekenen wij bij Artishoque dezelfde brutomarges voor zowel dealers als dropshippers. Wel zijn dropshippers verplicht de minimum-adviesprijs te hanteren. Op deze wijze voorkomen we prijsdumping en kan iedereen garanderen we gezonde marges voor iedereen.

Verzendkosten
Voor de verzending en handling rekenen wij een vaste, op kostprijs gebaseerde fee. Dus zelfs na aftrek hiervan blijven jouw marges in tact.

Verpakking
Alle processen bij Artishoque zijn mede gericht op dropshipping. Dat begint al bij het fabricageproces, waarbij wij rekening houden met het verpakkingsontwerp. In tegenstelling tot de levering aan winkels, is onze verpakking daarom gericht op verzending per post. In alle gevallen dat de verpakking toch niet volstaan, zorgen we voor voldoende extra beschreming.

Snelle verzending
Al onze kunstwerken leveren wij binnen 1-5 werkdagen direct naar jouw klant. Kleinere verpakkingen verzenden wij met PostNL. Grotere met onze koerier. Je ontvangt een track&trace zodat bestellingen te volgen zijn.

Verzendgarantie
Onderweg kan er altijd wat mis gaan. Maar ook hier ontzorgen we jou, en jouw klant, dankzij onze verzendgarantie. Zo ruilen wij een beschadigd product kosteloos om of zenden we een nieuw exemplaar als dit onverhoopt zoek is geraakt.

Retouren
Ons retourpercentage is laag, ongeveer 5%. Maar elke retour is er één teveel. Ze kosten jou als webshopeigenaar veel tijd en geld. Daarom bieden wij een unieke retourservice. Wij beiden geen gratis verzending van retouren maar nemen producten wel terug. Dat scheelt jou tijd, geld en voorraad waar je misschien helemaal niet op zit te wachten. Niet in de laatste plaats omdat verpakkingen en inhoud vaak beschadigd zijn en veel tijd kosten om te herstellen en ooit nog te verkopen. Wel kunnen wij kosten rekenen voor tekortkomingen van jouw klant, die je uiteraard kunt doorberekenen.

Kosten

Start kosteloos

Deelnemen kan al voor € 0,- per maand. Je kunt dan maximaal 50 producten importen, maar zonder verdere beperkingen. Ideaal dus om onze samenwerking uit te proberen. Om al onze producten op jouw webshop aan te kunnen bieden betaal je 24 euro per maand.


Veelgestelde vragen

 • Wat is dropshipping?

 • Dropshipping is een bijzondere samenwerking tussen de groothandel en detaillist. Bij het klassieke inkoop-verkoopmodel houdt de detaillist eigen voorraden aan. Bij dropshippen niet, maar verstuurt de groothandel het product voor de detaillist naar de klant.

 • Voor wie is dropshipping geschikt?

 • Dropshipping is geschikt voor webshops én winkels. Een webshop (zonder winkel) heeft vaak alleen maar last van voorraden, wat met dropshipping dus wordt voorkomen. Een winkel (zonder webshop) heeft (winkel)voorraad nodig, maar kan met dropshipping een bredere collectie en verzendservice aanbieden. In geval van bricks and clicks, is dropshipping dus ook zeer geschikt.

 • Wat dropshippen jullie?

 • Wij dropshippen kunst, en nu alleen nog metalen wanddecoraties. In de nabije toekomst breiden we onze (dropship)collectie in de breedte en diepte uit. Onze huidige collectie bestaat uit een 80-tal toegankelijke kunstwerken van hoge kwaliteit.

 • Wat verdien ik met dropshippen?

 • Met dropshippen maak je dezelfde marges als bij onze groothandel (in- en verkopen). Wij vragen alleen een vaste fee van 10 euro per order. Deze gaat dus van je marge af, maar zou je normaliter ook (deels) kwijt zijn aan verzending en handling.

 • Mag ik mijn eigen prijzen bepalen als ik dropship?

 • Nee, om winkels en serieuze webshops te beschermen met drophippen ben je verplicht onze adviesprijzen te hanteren. Dropshippen kan namelijk makkelijk worden misbruikt om (steeds verder) te concurreren op prijs. Als je je eigen prijzen wilt bepalen, kies dan voor inkopen via onze groothandel. Dan mogen wij geen prijzen opleggen én kun je volumekortingen krijgen om extra marge te maken.

 • Hoe kan ik meedoen als dropshipper?

 • Als je een winkel of webshop hebt waar ons assortiment op aansluit, kun je al snel starten met dropshippen via Artishoque. Het enige wat je nodig hebt is een kvk-inschrijving en een volledige aanmelding.

OVERTUIGD?

Ben je overtuigd van de vele voordelen van dropshipping voor jouw webshop? Meld je dan aan als dropshipper en start met het boosten van je verkopen!

word ook dropshipper