DROPSHIPPING VOOR WINKELS

Heb je een webshop in kunst, wanddecoratie of home&living? Lees dan wat dropshipping voor jou kan betekenen.

Dropshipping voor winkels

Meer verkopen met minder voorraad

Dropshipping is een systeem dat van oorsprong gericht is op verkoop via internet. De webshop waren meestal “zolderkamerbedrijfjes” en hadden noch de ruimte, noch het geld om voorraad in te kopen en op te slaan. Hieruit kwam dan ook de vraag om direct vanuit de voorraad van de groothandel te mogen verkopen. Want dat is eigenlijk wat dropship doet: het overbodig maken van eigen (kostbare) voorraad.

Maar dropshippen kan ook voor jou als winkelier van toegevoegde waarde zijn. En waarschijnlijk doe je het al. Immers, klanten bestellen nu al dingen die jij niet op voorraad hebt. Alleen laat je de bestelling naar de winkel komen in plaats van dat je het verzend naar de klant. Want dat doen we met dropshippen: wij verzenden het rechtsstreeks naar jouw klant.

Je hebt vast veel vaste klanten, en dat is mooi. Maar een groot deel van jouw klandizie zal maar eenmalig of zelden jouw winkel bezoeken. Omdat ze van ver komen of gewoon niet graag winkelen. Dat is dus het moment waarop jij je verkoopkansen ten volle moet benutten. En wel met een brede collectie die je ook kunt verkopen, ook al heb je deze niet in de winkel. Met dropshippen zorg je ervoor dat jouw (eenmalige) klant toch een koper wordt.

Voordelen dropshippen

Voor winkels zonder webshop

Grootste pluspunt van dropshipping is dat je meer in je winkel zult verkopen. En omdat wij het item voor je verzenden, kun je bestellingen direct afhandelen met je klant en scheelt jou dit werk. Je kunt zelfs volstaan met minder showmodellen, en kunt potentiële kopers verwijzen naar onze brochure met ingebouwde augmented reality functie. Maar ook klanten die jouw laatste voorraadexemplaar misgrijpen, kun je middels dropshippen toch bedienen.

 • Bredere collectie dus meer omzet
 • Minder showmodellen nodig
 • Direct afrekenen en afhandelen
 • Bied onze fantastische augmented reality functie aan
 • Laat je klant retourneren in de winkel en verkoop een alternatief
 • Bied je klant retourneren per post en bespaar werk
 • Trek als Artishoque-dealer extra bezoekers naar je winkel

Brochure met augmented reality

De perfecte brug tussen online en offline

Laat klanten versteld staan in je winkel, en toon ze onze brochure met augmented reality functie. Elk kunstwerk heeft een QR-code. Scan deze met je telefoon en projecteer het kunstwerk direct op een mooie plek in je winkel. Dropship je sale of geef klanten de brochure meer naar huis om te projecteren.

 • Projecteer kunstwerken in je winkel
 • Laat klanten thuis kunstwerken projecteren in AR
 • Stuur klanten door naar je webwinkel
 • Of haal ze terug naar je winkel

Lees meer over onze AR-functie en -brochure.

Service

Dit kun je van ons verwachten

Hoge marges
De meeste groothandels rekenen lage marges in het geval van dropshipping. Dat is onterecht, want ook dropshippers maken hoge kosten. Daarom rekenen wij bij Artishoque dezelfde brutomarges voor zowel inkopers als dropshippers. Wel zijn dropshippers verplicht de minimum-adviesprijs te hanteren. Op deze wijze voorkomen we prijsdumping en kan iedereen garanderen we gezonde marges voor iedereen. Lees meer over onze prijsstelling en voorwaarden.

Verzendkosten
Voor de verzending en handling rekenen wij een vaste, op kostprijs gebaseerde fee. Dus zelfs na aftrek hiervan blijven jouw marges in tact.

Verpakking
Alle processen bij Artishoque zijn mede gericht op dropshipping. Dat begint al bij het fabricageproces, waarbij wij rekening houden met het verpakkingsontwerp. In tegenstelling tot de levering aan winkels, is onze verpakking daarom gericht op verzending per post. In alle gevallen dat de verpakking toch niet volstaan, zorgen we voor voldoende extra beschreming.

Snelle verzending
Al onze kunstwerken leveren wij binnen 1-5 werkdagen direct naar jouw klant. Kleinere verpakkingen verzenden wij met PostNL. Grotere met onze koerier. Je ontvangt een track&trace zodat bestellingen te volgen zijn.

Verzendgarantie
Onderweg kan er altijd wat mis gaan. Maar ook hier ontzorgen we jou, en jouw klant, dankzij onze verzendgarantie. Zo ruilen wij een beschadigd product kosteloos om of zenden we een nieuw exemplaar als dit onverhoopt zoek is geraakt.

Retouren
Ons retourpercentage is laag, ongeveer 5%. Maar elke retour is er één teveel. Ze kosten jou als webshopeigenaar veel tijd en geld. Daarom bieden wij een unieke retourservice. Wij beiden geen gratis retour maar nemen producten wel retour. En dat scheelt jou een hoop tijd en plaats. Niet in de laatste plaats omdat verpakkingen en inhoud vaak beschadigd zijn en veel tijd kosten om te herstellen en ooit nog te verkopen. Wel kunnen wij kosten rekenen voor tekortkomingen van jouw klant, die je uiteraard kunt doorberekenen.

Kosten

Start kosteloos

Deelnemen kan al voor € 0,- per maand. Je kunt dan maximaal 50 producten importen, maar zonder verdere beperkingen. Ideaal dus om onze samenwerking uit te proberen. Om al onze producten op jouw webshop aan te kunnen bieden betaal je 24 euro per maand.


 • Wat is dropshipping?

 • Dropshipping is een bijzondere samenwerking tussen de groothandel en detaillist. Bij het klassieke inkoop-verkoopmodel houdt de detaillist eigen voorraden aan. Bij dropshippen niet, maar verstuurt de groothandel het product voor de detaillist naar de klant.

 • Voor wie is dropshipping geschikt?

 • Dropshipping is geschikt voor webshops én winkels. Een webshop (zonder winkel) heeft vaak alleen maar last van voorraden, wat met dropshipping dus wordt voorkomen. Een winkel (zonder webshop) heeft (winkel)voorraad nodig, maar kan met dropshipping een bredere collectie en verzendservice aanbieden. In geval van bricks and clicks, is dropshipping dus ook zeer geschikt.

 • Wat dropshippen jullie?

 • Wij dropshippen kunst, en nu alleen nog metalen wanddecoraties. In de nabije toekomst breiden we onze (dropship)collectie in de breedte en diepte uit. Onze huidige collectie bestaat uit een 80-tal toegankelijke kunstwerken van hoge kwaliteit.

 • Wat verdien ik met dropshippen?

 • Met dropshippen maak je dezelfde marges als bij onze groothandel (in- en verkopen). Wij vragen alleen een vaste fee van 10 euro per order. Deze gaat dus van je marge af, maar zou je normaliter ook (deels) kwijt zijn aan verzending en handling.

 • Mag ik mijn eigen prijzen bepalen als ik dropship?

 • Nee, om winkels en serieuze webshops te beschermen met drophippen ben je verplicht onze adviesprijzen te hanteren. Dropshippen kan namelijk makkelijk worden misbruikt om (steeds verder) te concurreren op prijs. Als je je eigen prijzen wilt bepalen, kies dan voor inkopen via onze groothandel. Dan mogen wij geen prijzen opleggen én kun je volumekortingen krijgen om extra marge te maken.

 • Hoe kan ik meedoen als dropshipper?

 • Als je een winkel of webshop hebt waar ons assortiment op aansluit, kun je al snel starten met dropshippen via Artishoque. Het enige wat je nodig hebt is een kvk-inschrijving en een volledige aanmelding.

OVERTUIGD?

Ben je overtuigd van de vele voordelen van dropshipping voor jouw winkel? Meld je dan vrijblijvend aan en start met het boosten van je verkopen!

sluit je nu aan